Pigerne vinder finalen

I høj solskin og med hujende og glade tilskuere på lægterne, spillede pigerne fra Københavns Skole & Idrætsakademi finale i skolepokalen den 28. april 2022 på Odense Stadion, arrangeret af Dansk Boldspil-Union og DR Ultra.

Dagen startede tidligt torsdag morgen klokken 7.15, hvor pigerne fra København kørte mod Odense for at sætte det endelige punktum i skolepokalturneringen i den sidste og afgørende kamp mod Ullerup Bæk Skolen fra Fredericia.

Efter en køretur på små to timer kørte spillerbussen ind på parkeringspladserne ved Odense Stadion, hvor 16 forventningsfulde piger steg ud og kort efter tog stadionbanen i øjesyn.

Fra dagens start havde der været lidt sommerfugle i maven, og forventningspresset blev ikke mindre, da pigerne, før de skulle i omklædningsrummet og skifte til kamptøjet, stod på græstæppet og hilste på modstanderholdet.

Der var også lagt i kakkelovnen til et større forventningspres end sædvanligt. DR Sporten havde et par dage i forvejen været på besøg på skolen, hvor de filmede pigeholdet og interviewede nogle af spillerne, fordi pigefinalen skulle sendes direkte på DR1.

DR1 Sporten lavede interview med Mathilde (målmand) og Kajsa to dage før finalen

Samtidig med at pigerne stod på græstæppet i Odense, kørte resten af skolen fra Gartnerivej på Østerbro. Her var stemningen høj, og de medbragte bannere med slogans, lå klar i bussernes bagagerum.

De mindre klasser havde til finalen forberedt bannere og slagsange

Da elever og lærere kom til Odense Stadion og satte sig til rette på tilskuerpladserne, var man på bristepunktet af spænding; ville det lykkedes pigerne at vinde pokalen?

Bannerne vejede frem og tilbage over elevernes hoveder, og der blev råbt slagsange, der var øvet et par dage i forvejen. Jublen var øredøvende, da to hold fra København og Fredericia kom på banen.

Eleverne fra Københavns Skole & Idrætsakademi var klar på tilskuerpladserne

Klokken 12.20 fløjtede dommeren kampen i gang. Spillet bølgede frem og tilbage med et lille overtag til Ullerup Bæk Skolen. 7 minutter inde i dommerens kamptid fik Ris Møller fra Ullerup Bæk Skolen erobret bolden på egen banehalvdel og i et højt tempo med bolden på fødderne, løb hun forbi Kbh. Akademiets forsvar, og fra kanten af højre målfelt sparkede hun bolden hen over Kbh. Akademiets målmand til 1-0.

Det blev et wakeup-call for Københavns Skole & Idrætsakademi, der fik pasningsspillet til at fylde i et højere tempo og fik presset Ullerup Bæk Skolen over det meste af banen, når de havde bolden.

Tempoet og presset på Ullerup Bæk Skolen gav pote i det 13 minut, hvor Kajsa fra Kbh. Akademiet fra midten spillede Celina fri på højre kant. Hun tog et træk mod modstanderens baglinje og spillede bolden ind over. Ullerup Bæk Skolen fik ikke clearet på bolden, og anfører for Kbh. Akademiet, Julie Børkop, viste initiativ og sparkede bolden fladt ind ved venstre målstolpe til 1-1.

Fire minutter senere var der hjørnespark til Kbh. Akademiet, hvor anfører Julie Børkop spillede et kort bold til Luna, der afdriblede en modstander og med med et fladt skud ind i målfeltet fandt Solvei, der med et velplaceret skud sparkede bolden i målet til 2-1.

Se alle kampens mål fra DR1:

Se interviewet med Sara, 6. kl., der bliver spurgt ind til kampen:

Herefter styrede Kbh. Akademiet kampen. I 2. halvleg fortsatte Kbh. Akademiet den gode boldomgang med hurtigt pasningsspil og hurtige generobringer af bolden, hvis den blev mistet.

Da dommeren fløjtede kampen af til 2-1 var jublen stor, og mange af skolens elever blev så glade, at de løb ind på banen for at fejre sejren sammen med pigerne.

Ved præmieoverraskelsen modtog holdets anfører, Julie, skolepokalen, og alle spillere fik en medalje om halsen.

Se pigerne få medaljer om halsen og modtage skolepokalen:

Op til kampen og på selve finaledagen styrede Henrik Jensen pigernes indsats sammen akademitræner Nikolaj Kragh Jeppesen. Efter kampen på Odense Stadion spurgte vi Henrik Jensen, hvad han syntes om pigernes indsats:

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at pigerne leverede en meget flot, koncentreret og målrettet indsats i dag. Da vi kommer bagud 0-1 på flot et mål af Ullerup Bæk Skolen, kunne det have været en mavepuster, der mentalt kunne have forplantet sig til de enkelte spillere i en negativ retning, men det gjorde det ikke. Tværtimod betød målet endnu større gejst hos pigerne, og vi formåede at udligne Ullerup Bæk Skolens føring kort efter på et godt mål af Julie, der er holdets anfører.”

Til spørgsmålet om, hvad der i fremtiden venter for pigerne, fastslog Henrik Jensen, at selvom det ikke var skolens DM-spillere, der var med i finalen, er talentpotentialet højt i spillertruppen, og en del af pigerne vil kunne spille sig til en landsholdskarriere og topfodbold i Danmark eller topfodbold på et internationalt plan.

Henrik Jensen styrede pigernes indsats under kampen sammen med akademitræner Nikolaj Kragh Jeppesen