Lejrskolen 2022

Endelig kom Københavns Skole & Idrætsakademi på lejrskole, efter at corona havde lukket skolen ned sidste år.

Lørdag den 5. marts troppede eleverne fra 6.-9. klasse op i Kastrup Lufthavn, hvor de sammen med deres lærere og akademitrænere skulle flyve til Tyrkiet.

Efter et lidt langvarigt securitytjek fandt alle deres pladser i flyveren, og små fire timer senere satte man sig til rette i busserne ved lufthavnen i Antalya. På hotellet fik eleverne deres værelsesnummer, og hvem de skulle sove sammen med, og så gik det ellers over stok og sten med at pakke ud og inspicere forholdene nærmere.

Den første dag kunne elever, lærere og akademitrænere sætte sig til aftensmaden klokken cirka 19.00, hvor der sædvanligt – efter tyrkisk standard – var et hav af retter at vælge imellem. I den forbindelse fik eleverne den obligatoriske intro til at spise sundt og drikke rigtigt.

De efterfølgende dage var der træning om formiddagen og om eftermiddagen. Fodboldspillerne trænede på græs, og tenniseleverne var på en mellemting mellem en hardcourt- og en betonbane, et forhold, der bestemt kunne have været bedre.

Træningsøvelserne bliver forklaret

Der blev trænet på livet løs

Tenniseleverne slog sig løs på baner, der var lidt våde til at begynde med

Før, imellem og efter træningerne var der morgenmad, frokost og aftensmad, og der var tid til at gå i hotellets inden- og udendørs pool med tilhørende spaområde – eller i fitness, hvor der kunne opbygges ekstra muskelstyrke, restitueres eller skadesbehandles sammen med skolens fysioterapeut og den fysiske træner.

Skolens to “bademestre” fik organiseret løjerne i poolområdet

I fitnesslokalet blev der trænet til den store guldmedalje

Hver eftermiddag var der fast rutine med at læse en halv time i den frilæsningsbog, man havde taget med til turen. Det blev til mange gode stunder med fordybelse i fiktionens verden.

Hver dag blev der læst en halv time i frilæsningsbogen

Om aftenen var der underholdning på hotellet med liveband, dansere, akrobater, tryllekunster og meget andet, der var til stor glæde og morskab for skolens elever. Herudover blev det også tid til quizspil mellem forskellige hold om sportsemner, gåture til esplanaden ved stranden og besøg til bazarbutikkerne ved hotellet.

I basaren kunne man få alt i kopi

 

Det blev til gåture ved esplanaden

Kæledyr udenfor hotellet…

…Kæledyr indenfor på hotellet

Om aftenen var der underholdning. Eleverne fra 6. klasse var lidt benovet over tryllekunstneren

Reglerne og pointgivningen for sportsquizzen blev forklaret mere end en gang…

…Og så blev der quizzet for fuld udblæsning

Dagen før at turen gik hjemad, blev der for alle eleverne konkurreret på tværs af klasserne i forskellige discipliner som jongleringer med bold, antal jongleringer i makkertennis, fodboldgolf, overlægger, kast med bold og meget mere.

Øvelserne i de forskellige sportsdiscipliner på tværs af klasserne blev grundigt forklaret

Fredag den 11. marts sagde eleverne farvel til deres tyrkiske værter, satte sig i flyveren i Antalya, og små fire timer senere kunne alle give en krammer til deres forældre i Kastrup Lufthavn.

Igen en lejrskole med mange positive og gode oplevelser, socialt samvær og masser af træning og sved på panden.