9. klasse sidste skoledag

Med store smil på læberne og strålende humør kastede 9. klasse fredag den 28. maj sig ud i den allersidste skoledag på Københavns Skole & Idrætsakademi.

I et atypisk skoleår, der har været præget af coronarestriktioner og mange ture til og fra håndvasken eller afspritningsdispenserne, var det en forløsning endelig at lov til spille fodbold- og tenniskamp mod lærerne og kaste karameller ud til mindre klasser.

I sjove og finurlige udklædningskostumer var stemningen fra morgenstunden høj. Dagen startede med morgenmad, og efter at det var vel fortæret, gik turen til fodbold- og tennisbanen, hvor lærerne og akademitrænerne ventede.

Eleverne var forståelig nok nervøse. På forhånd vidste de, at lærerne stort set aldrig taber, og det at hive en sejr hjem ville kræve en ekstraordinær indsats.

Selvom 9. klasse startede godt ud med stor ihærdighed, endte det alligevel med en sejr til lærerne. Eleverne bragte sig foran 1-0, men derefter formåede lærerne og akademitrænerne at komme tilbage i kampen og score til 1-1, derefter blev det 2-1 og 2-2, men til sidst trak de “gamle” alligevel det længste strå, da lærerne og akademitrænerne bankede den afgørende bold i mål.

Lærerholdet med support fra de hoppende tennisspillere Liva og Zoe

Kampen bølgede frem og tilbage. Her lærerne foran elevernes mål

Skuffelsen var naturligvis stor hos eleverne, men de troede alligevel på revanche i den efterfølgende tenniskamp. Her skulle de to unge topspillere, Liva og Zoe, møde akademitrænerne Nils og Morten.

Se den afgørende bold mellem eleverne og lærerne/akademitrænerne:

Desværre viste lærerne og akademitrænerne igen stor styrke til trods for en stor og flot indsats af eleverne. Med cifferene 6-4 vandt de lærere/akademitrænere igen over eleverne.

Eleverne og akademitrænerne var i højt humør før, under og efter tennisdysten. Fra venstre: Morten, Zoe, Liva og Nils

Se interviewet med skolens to dygtige tenniselever:

Se interviewet med skolens to erfarne tennistrænere – Morten og Nils:

Efter kampene mod lærerne og akademitrænerne var dagens sidste højdepunkt karamelkast.

Det vakte jubel, da 9. klasse smed de første karameller afsted. For eleverne i de mindre klasser var det dagens klimaks at få fyldt lommerne med dejligt, klistrede sukkerstads, indpakket i alle regnbuens farver. Opfordringer til at passe på med at spise for mange karameller og få ondt i maven, blev bevidst overhørt med smil på læben.

Der blev smidt karameller til den store guldmedalje

Lommerne blev fyldt til bristepunktet med karameller

Det blev en god dag. 9. klasse og alle de andre elever gik glade hjem. Hverdagen var igen næsten blevet normal!