Skolestart – 0.-5. klasse

Regeringen har besluttet, at Danmark igen skal åbnes langsomt op, fordi corona-krisen er kommet mere under kontrol.

Københavns Skole & Idrætsakademi hilste derfor eleverne fra 0.-5. klasse velkommen, da de på ny kom tilbage i skole onsdag den 15. april.

De elever, der blev fulgt i skole af deres forældre, sagde farvel ude på fortovet, inden de strøg ind igennem en af de to forskellige indgange, der skulle benyttes i forbindelse med skolestarten.

I klassen var det næsten for svært ikke at give kammeraterne eller veninderne en krammer. Det lykkedes dog med lærernes hjælp, der fra dagens begyndelse vejledte eleverne i afstandskriterier, hygiejne, og hvor ofte der skal vaskes hænder i løbet af dagen.

Der blev talt om, hvor og hvordan man skulle sidde på de nye pladser, og selvom afstanden på de to meter til de andre i klassen føltes lidt underligt i starten, blev det alligevel hurtigt accepteret.

Filip fra 5. klasse syntes, at det hele var meget anderledes, end det plejede at være, men det var godt at komme i skole.

Tid til fordybelse, men med afstand

“Det var i starten underligt at sidde helt alene ved bordet og ikke kunne tale med mine venner. Nogle af mine venner var i den klasse, jeg sad i, mens andre var i klassen ved siden af.”

Til spørgsmålet om det var godt at starte i skole igen, var Filip ikke i tvivl.

Filip er glad for at komme tilbage i skole

“Det er super godt at komme tilbage. Jeg har savnet mine venner og at spille fodbold”, svarede Filip med et smil og fortsatte: “Det var sjovt og spændende i starten at være derhjemme, men til sidst blev det lidt kedeligt.”

Skoledagen gik i gang, og det betød, at sportsaktiviteterne gik i gang…

…men med afstand

Klar til at spritte hænder af – alle steder

Viceskoleleder Karina Lindgreen bakker op om, at  regeringen igen er begyndt at åbne samfundet, og at eleverne fra 0. til 5. klasse er kommet tilbage i skole.

“Det er vigtigt, at vi har fået eleverne tilbage i skolen. Det har trods alt en væsentlig betydning, at der er en lærer fysisk til stede, som gennemgår undervisningsstoffet og som efterfølgende hjælpe eleverne. Det betyder også, at forældrene igen kan begynde at komme på arbejde”, understreger Karina Lindgreen.

 

Karina Lindgreen mener, at det er vigtigt, at eleverne er tilbage i skole

I forhold til den nye hverdag er Karina Lindgreen ikke i tvivl om, at meget er blevet anderledes.

“Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at de mange regler, der bl.a. er fastsat af Sundhedsstyrelsen, udfordrer vores hverdag, fordi det kræver en ekstra stor indsats af eleverne og lærerne, og fordi det er så meget anderledes i forhold til, hvordan vi ellers tilrettelægger undervisningsforløbene, og hvordan vi samarbejder. Når det så er sagt, synes jeg, at vi er kommet godt igennem åbningen af skolen.

Karina Lindgreen ser frem til, at 6. klasse og udskolingen kommer tilbage i skole. Indtil det sker, fortsætter man på Københavns Skole & Idrætsakademi med fjernundervisning.