Lejrturen marts 2020

Igen i år gik lejrskolen til Antalya i Tyrkiet, hvor socialt samvær, træning, faglighed og dannelse var fokuspunkterne.

I optakten til turen havde eleverne arbejdet med Tyrkiet i de forskellige fag og på forskelige måder afhængig af alder.

Afsted fra Kastrup Lufthavn til Antalya

I modsætning til sidste års lejrskole fløj skolen forskudt af hinanden. Udskolingen fløj sammen og havde en mellemlanding i Istanbul. Indskolingen og mellemtrinnet fløj direkte til Antalya. Udskolingen landede som de første søndag aften, og under turen fra lufthavnen til bestemmelsesstedet blev der presset en anelse på buschaufføren for at nå El Clasico mellem Madrid og Barcelona på hotellets storskærm.

Da 2. halvleg gik i gang mellem to af verdens bedste fodboldhold, steg trætte, men forventningsfulde unge mennesker ud ad bussen og ind på Club Mega Saray, hvor bagage og andet oppakning hurtigt blev stillet hen i et hjørne. Herefter gik det i tempo til storskærmen, hvor der samtidig blev tilbudt mad og drikkelse.

2. halvleg af El Clasico på hotellet

Til glæde for nogen og til skuffelse for andre vandt Madrid arvefjendeopgøret. Derefter var det tid til at komme på værelserne og i seng.

Desværre måtte det konstateres, at en del af værelserne ikke levede op til den standard, der var blevet lovet af rejsearrangøren. Det samme gjaldt værelserne for en del af indskolingen og mellemtrinnet, da de tjekkede ind på hotellet et par timer senere. Det blev besluttet, at se på problemet næste dag.

Mandag startede med morgenmad og træning for udskolingen. Derefter var det indskolingens og mellemtrinnets tur til at komme på tennis- eller fodboldanlægget. Omkring klokken 13.00 var der frokost og derefter hvilepause, hvor man kunne se nærmere på hotellets omgivelser. Den første eftermiddagstræning var tildelt udskolingen og efterfølgende var det indskolingen og mellemtrinnet, der kom på træningsbanerne.

5. klasse venter på den første akademitræning

Igennem mandagen talte skolens ledelse med rejsearrangøren og de tyrkiske værter om den manglende kvalitet af værelserne. Enden på den historie blev, at skolen flyttede til hotellet ved siden af inden aftenmaden. Her fik alle fik lige gode værelser, og kvaliteten var i top.

Efter aftenmaden skulle det “nye” hotel naturligvis inspiceres: Svømmehallen, bordtennisbordet, fitnesslokalet, diskoteket, de udendørs omgivelser og meget mere. Der blev mulighed for at shoppe i de butikker, der var på hotellet, og mange af eleverne fik i de indgåede handler nok ikke “pruttet” prisen langt nok ned.

Den næste dag var det igen tid til akademitræning. Indskolingen og mellemtrinnet trænede først. På tennisbanen styrede Nathali indsatsen med skolens mindste, der gik til den, og hvor temperaturen i løbet af dagen sneg sig op på mellem 23 og 25 grader.

Nathali, der er lærer og akademitræner, styrede tennisløjerne med indskolingen

Skolens tenniselever med deres akademitrænere

På fodboldanlægget blev der ligeledes gået til vaflerne. Der var sved på panderne, smil på læberne og et intens fokus på at gøre det godt i træningspassene.

Efter den første træning om tirsdagen var det tid til svømmeturen i den indendørs pool. Fra de små til de store blev der grinet, leget, plasket, svømmet og lavet akrobatik. I pauserne blev der også tid til at spille bordtennis, basketball og gå ture til stranden og sole sig. Man skulle naturligvis også huske at læse en halv time i sin frilæsningsbog.

Tid til en dukkert i den indendørs svømmehal

Indskolingen havde deres eget bassin

Synkronhop i svømmehallen:

Udenfor var der på hotellets område 23 grader

Hvorfor ikke udnytte solen og varmen i hotellets have, når man skal læse?!

Efter det sidste træningspas var det tid til aftenmaden, der blev spist med en glubende appetit. Der var noget for alle, og fordi der var meget at vælge imellem, kunne det sommetider være svært at tage en beslutning om, hvad der skulle på tallerkenen.

Hygge og fællesskab ved aftensmaden

Dejligt med dessert, men måske lige i overkanten

Om onsdagen begyndte kampprogrammet for fodbold efter morgentræningen. Kbh. Akademiet skulle møde tyrkiske hold, der var et par år ældre, for skabe den rigtige balance i styrkeforholdet. Fra morgenstunden kunne man i klasserne mærke en glæde og et lidt større fokus og koncentration på dagens udfordringer.

6. klasse klar til kamp

…Men inden da skulle der trækkes lod

Se interviewet med Mads og Hishaam fra 4. klasse:

Onsdag og torsdag var alle klasser i kamp. De var alle stort set blevet matchet rigtigt. Dog var der kampe Kbh. akademiet vandt stort og en enkelt kamp, der blev tabt stort, hvor det ellers stod 2-2 ved halvleg. – Til kampene for 5.-9. klasse havde de tyrkiske værter påsat dommer og linjevogtere. Indskolingen og 3. og 4. klasse måtte “nøjes” med en dommer.

Se interviewet med Sophie fra 4. klasse:

Over en bred kam viste skolens elever spilleglæde, motivation og godt kammeratskab. I kampene bakkede man hinanden op – og i de svære spilsituationer på banen, blev der løbet ekstra meter for kammeraterne. Dem, som ikke spillede, så kampene fra sidelinjen, hvor de heppede og kom med positive tilråb.

Se interviewet med Konrad (2. kl.) og Viggo (1. kl.):

Da onsdagen var omme, var det trætte, men glade elever, der fik aftensmad. Inden sengetid kunne man lige nå at komme på diskotek, spille bordtennis eller få en hyggesnak på værelserne.

Om onsdagen og torsdagen var der også forskellige arrangementer for klasserne, som lærerne og akademitrænerne arrangerede. 9. klasse var på skattejagt på hotellets område, det foregik ved at man modtag billeder på mobilerne. Caroline og Signe, der er klasselærere for 7. klasserne arrangerede special pigeaften, og andre lærere og akademitrænere arrangerede andre events.

Henrik Jensen organiserede ping-pong ved bordtennisbordet

Om torsdagen skulle indskolingen og mellemtrinnet hjem til Danmark. Udskolingen fik en dag mere, der bl.a. blev brugt til træning, besøg på tyrkisk marked og kampe, der blev spillet hen mod den sene eftermiddag og om aftenen.

På vej til kampene blev der gjort ophold ved det tyrkiske marked i Antalya, hvor der blev købt sportstøj, tasker, og hvad det ellers lykkedes bazarejerne at lokke med. Alle udskolingseleverne udviste dog sund skeptisk, så hvis der blev købt, blev der købt moderat ind.

Kunne der måske gøres et godt køb?

…Og så fik man det, man havde ønsket sig!

Til kampene blev der leveret flotte præsentationer. Der blev vist god teknik, og selvom modstanderen var et par år ældre, kunne vi fysisk være med. Det blev til dygtigt fodboldspil, velspillede angreb og flotte mål.

Klasselærerne for 7. klasserne, Signe og Caroline, overværede dagens kampe i godt humør

Interview med Marcus og Mille fra 9. klasse:

Taktik for 7. klasse inden kampstart

Se Thomas` (8. kl.) flotte frisparksmål:

Den sidste dag inden afrejsen blev fejret på behørig vis på hotellets diskotek, hvor der blev gået til den i det, man må kalde et opskruet danceflow. Imponerende når man tænker alle træningerne og kampene igennem ugen.

Fest og farver på diskoteket:

Før turen på diskoteket havde eleverne fået at vide, at der skulle pakkes så meget som muligt, så man efter morgenmaden om fredagen, var klar til at vende hjemad.

Tid til at komme hjemad. Ali organiserer elevernes pas

Selvom det var trætte elever, der satte sig i bussen om fredagen fra hotellet til lufthavnen, var stemningen, at det havde været en super god lejrtur. Flyveturen hjem, med en mellemlanding i Istanbul, gik som smurt i olie. Der blev sagt farvel ved bagageudleveringen i Kastrup Lufthavn, og så gik det i rask tempo til ankomsthallen, hvor familien ventede.