U16-landsholdskamp/piger | Danmark-Tyskland

Den 7. november spillede Danmarks U16-landshold/piger træningskamp mod Tyskland. Kampen havde en særlig interesse, fordi Mille Bech, der går i 9. klasse på Københavns Skole & Idrætsakademi, er en del af truppen.

Det danske U16-landshold: Mille Bech med nr. 15 og Anna Walther med nr. 17

I den anledning var skolens piger, fra 6.-9. klasse, taget til Køge for at bakke Mille og landsholdet op. Anna Walter, der går i klasse sammen med Mille, skulle også have spillet, men hun blev syg op til kampen.

Henrik Jensen og pigerne på Københavns Skole & Idrætsakademi var klar på lægterne til at give Mille opbakning

Mille måtte se 1. halvleg fra bænken – en kamp, der på forhånd var udråbt til at blive en svær opgave. De tyske piger havde en par dage i forvejen slået Danmark 6-1. Klog af skade var udgangspunktet for de danske piger derfor meget defensiv opstilling, og de var i den periode af kampen sjældne gæster foran det tyske mål.

Mange bolde på tværs i egen forsvarszone pressede Danmark helt i bund, og i midten af 1. halvleg fik tyskerne tilkæmpet sig et straffespark, som de sikkert eksekverede til 0-1.

I 2. halvleg blev der skiftet rundt på den danske bænk og Mille og fire andre landsholdspiger kom på banen. Det vendte kampen. Med mange gode aktioner var Mille en af de væsentlige årsager til, at holdet fik rykket spillet op på modstanderens banehalvdel.

Det danske spil fik udbytte af indsatsen i midten af 2. halvleg, hvor der af to omgange blev begået frispark mod Mille, som hun selv tog sig af. På det andet frispark sparkede hun et hårdt og præcist skud mod målet, der ramte stolpen og sprang ud til Mathilde Carøe Vistisen, der scorede til 1-1, som også blev kampens resultatet.

Henrik Jensen, der er leder af fodboldakademiet på Københavns Skole & Idrætsakademi, fandt mange positive elementer fra kampen.

“Der er ingen tvivl om, at udskiftningerne i anden halvleg var med til at skabe et langt bedre spil. Man kunne holde bolden på holdet i længere perioder, og der var flere gode aktioner, hvor enkelte spillerne med individuelle præstationer formåede at overspille to til tre af modstanderne, der gav flere overtalssituationer på den tyske banehalvdel. Specielt Mille havde flere gode individuelle aktioner”, udtaler Henrik Jensen med et smil på læben.

“Der skal dog ikke herske tvivl om, at pigerne generelt på det tyske landshold var teknisk og fysisk stærkere end danskerne. Hvis vi skal matche dem i fremtiden, skal DBU og klubberne forhøje indsatsen med pigernes udvikling. Herudover er det vigtigt, at pigerne starter lige så tidligt med fodbold, som drengene gør det. Vi må se i øjnene, at mange piger kommer et par år senere i gang”, fastslår Henrik Jensen.

Afslutningsvis var Henrik Jensen glad for Mille Bechs indsats. “Hun gjorde det godt, da hun kom ind i 2. halvleg, og hun var medvirkende til, at Danmark gik fra kampen med 1-1. Det er tydeligt at se, at Mille på skolen træner med drengene.”

Henrik Jensen lykønskede efter kampen Mille for en god præstation

Heppekoret fra skolens piger var også glade for Milles præstation. Flere af skolens elever mente selv, at deres opbakning var med til at løfte Mille frem på banen!