Tenniseleverne slår til ved Danmarksmesterskabet

Hillerød Tennisklub lagde onsdag den 10. juli grus til finalerne ved Danmarksmesterskaberne udendørs 2019 for tennisungdommen. Her var en række af skolens elever i kamp, og de leverede flotte resultater.

Zoe Helle Du Pasquier, der efter sommerferien går i 8. klasse på Københavns Skole & Idrætsakademi, viste endnu en gang formatet, da hun blev danmarksmester i U14. På vej mod finalen spillede hun mod en anden elev fra Københavns Skole & Idrætsakademi, Chili Alberthe Emilie Jensen, der efter sommerferien går i 7. klasse. En kamp, der gik til Zoe´s fordel med cifrene 6-0 og 6-4.

I kvartfinalen var Zoe oppe mod Annelieke Steenhuisen, der vandt første sæt, men Zoe fik hurtigt kæmpet sig tilbage til kampresultatet 1-6, 6-2 og 6-3.

I semifinalen ventede Dicte Ingildsen, hvor det blev til sejr i to sæt på 6-0 og 6-4.

Zoe vandt to guldmedaljer ved Danmarksmesterskaberne

I finalen stod Zoe over for hendes gode veninde og doublemakker Emilie Just-Bomholt. Her viste Zoe igen, at hun er den stærkeste U14-spiller i Danmark ved at vinde overbevisende 6-4 og 6-3.

Sammen med Emilie Just-Bomholt vandt Zoe også guld i double. På vej mod finalen besejrede de bl.a. Mille Johanna Mørk og Felicia Damm Nielsen med 6-1 og 6-1. I semifinalen mødte Zoe igen Chili fra skolen og hende doublemakker Laura Baagøe Brunkel, hvor de vandt 7-5 og 6-4.

I dysten mod Rebecca Munk Mortensen og Frederikke Alberte Pape, der til daglig spiller i KB og HIK, viste Zoe og Emilie igen formatet ved at vinde 6-3 og 6-2.

August Broström Poulsen, der efter sommerferien går i 6. klasse på Københavns Skole & Idrætsakademi, fik guld med hjem i double i U12, hvor han spillede sammen med Lucas Christmas-Møller. Dermed fortsatte han de gode takter fra Danmarksmesterskaberne indendørs.

I semifinalen vandt han og doublemakkeren over Leo Bach Nielsen og Mikko Hemmingsen Bach Hansen med 6-0 og 6-1.

Finalen mod Christian Grønfeldt-Sørensen og Rasmus Hembo Mathiasen blev en walkover, dvs. at den ikke spillet på grund af skader hos modstanderne.

August fik guld i double og bronze i single

August spillede også single, hvor det blev til bronzemedalje.

Oliver Steines, der i det nye skoleår starter i 7. klasse, gjorde det også godt ved Danmarksmesterskaberne. Han vandt sølv i double sammen med sin makker Alexander Nordal Clausen. I semifinalen vandt de over Magnus Rank Lindberg og Oliver Rank Lindberg med 6-4 og 6-4, men tabte finalen til Christopher Garde og Cornelius Alexander Shalmi med 6-1 og 7-6.

Oliver fik sølv i double og bronze i single

I single hentede Oliver en bronzemedalje. I kvartfinalen vandt han over Kristian Zornig Kjellberg med 7-5 og 6-2. Semifinalen mod Cornelius Alexander Shalmi blev en tre-sætter, hvor Oliver desværre måtte se sig besejret med 3-6, 6-4 og 6-3.

Nils Trier, der er tennistræner på Københavns Skole & Idrætsakademi, er tilfreds med elevernes indsats, og han tror på, at der er meget mere i vente ikke bare for dem, som fik medaljer med hjem, men også for de andre elever på skolen, som deltog i Danmarksmesterskaberne.

“Det er en meget flot præstation, der er blevet leveret hele vejen rundt! Og ikke kun for dem, der fik medaljer med hjem, men også skolens øvrige elever gjorde det også super godt. Det er flot at se den udvikling alle har været igennem det sidste skoleår. Bliver man ved på den måde, er der flere medaljer i vente”, udtaler en glad og tilfreds Nils Trier.

Nils Trier: “Skolens elever leverede en god indsats”

Nils fastslår endvidere, at der i den næste periode skal lægges de rigtige strategier for eleverne, så de igennem skole- og klubtræningen får det afsæt, der skal til, for at de rykker op i den “rigtige liga”.

“Vores elever har klassen til at komme derop, hvor det bliver rigtigt sjovt at spille tennis, men det kommer selvfølgelig ikke af sig selv. Det skal planlægges, indsatsen skal være stor, det kommer i høj grad til at handle om motivation, og der skal lægges de rigtige strategier”, udtaler Nils Trier afslutningsvis.