5. og 6. klasse vinder skole OL / København

Den  8. og 9. maj 2019 deltog skolens 5. og 6. klasse i Skole OL på Østerbro Stadion, som er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn og unge, hvor der konkurreres i forskellige sportsgrene. I år var det 11. gang i træk, at Skole OL blev gennemført, og Københavns Skole & Idrætsakademi deltog i atletikdisciplinerne.

5. klasse

“Vi havde bestemt lyst til at deltage i Skole OL i år, fordi idrætsstævnet i høj grad lever op til værdierne fællesskab, færdighed og fairplay,” fortæller Jesper Westermann, der er idrætslærer for 5. klasse. “Det er dejligt at se glade og motiverede børn, som har gåpåmod i forhold til at konkurrere på en positiv måde.”

5. klasse klar til Skole OL

Igen i år var skolens elever med helt fremme i de forskellige konkurrencer i atletik. Resultatet blev så godt, at 5. og 6. klasse vandt Skole OL for København. De skal derfor til det afgørende finalestævne Århus den 18. og 19. juni.

Jesper Westermann har kun roser til overs for eleverne og til dem, som arrangerede Skole Ol. “Vi var især stærke i løb, men vi gjorde det også godt i kastedisciplinerne. Det var dejligt at se, hvordan alle elever heppede og bakkede hinanden 100 procent op, og hvordan vores egne elever på bedste vis repræsenterede skolen. Det var et godt arrangement, som Dansk Atletik Forbund havde stablet på benene,” udtaler en glad Jesper Westermann.

Elinor, fra 5. klasse, leverede en god indsats i kuglekast

Se Emilie fra 5. klasse vinde 60-meter løbet:

Oliver fra 5. klasse fortæller, at det var en super god oplevelse være sammen med de andre til Skole OL, ikke bare dem fra klassen, men også alle de andre børn, han mødte fra de andre skoler.

“Jeg vandt mit 300-meter heat, hvor jeg stillede op mod 20 andre elever”, fortæller Oliver med et smil på læben. “Det var også sjovt være sammen med klassekammeraterne og konkurrerer mod de andre skole, og det var på mange måder spændende at møde dem fra de andre skoler.”

Oliver blev også kastet ud i at skulle lave et interview med Kronprins Frederik, der dagen i forvejen havde haft sin egen datter med til Skole OL.

“Da jeg interviewede Kronprinsen, spurgte jeg om, hvordan det var gået med hans datter. Han svarede mig, at hun sammen med sin klasse havde klaret det rigtigt godt, men de var dog ikke kommet i top tre, som er adgangsbilletten til finalen i Århus.”

Oliver fortæller videre, at han også spurgte Kronprins Frederik, hvad der var hans bedste sportsoplevelse. Kronprinsen svarede, at det var at gennemføre en Iron Man for nogle år siden.

Oliver og Jesper viser pokalen frem, de vandt til Skole OL

6. klasse

Sidste år formåede skolens nuværende 6. klasse at kvalificere sig til finalestævnet i Århus.

Victor Andersen, der er idrætslærer i 6. klasse, kan også berette om, hvordan hans elever på bedste vis repræsenterede skolen. “Eleverne var med sidste år, da de gik i 5. klasse, hvor de havde en fantastisk oplevelse  socialt og i forhold til de konkurrencer, de deltog i, og det var ikke anderledes i år. Vi hyggede os rigtig meget med hinanden og med de andre elever.”

Victor Andersen ser frem til det afgørende finalestævne, bl.a. fordi han var dér med klassen sidste år. “Vi ser frem til at komme til Århus og håber naturligvis på, at vi igen kan gøre en god figur!”

Det ser ud til at 6. klasse kan gentage succesen, fordi man til i stort set vandt alle discipliner på Østerbro Stadion. Kastedisciplinen, som man ikke var helt så god til sidste år, havde man specielt trænet i frem mod Skole OL, og det gav potte med en 1. plads.

Victor Andersen er igen klar til finalestævnet i Århus den 19. juni

Nimbus, Valdemar og Vincent fra 6. klasse viser stolt medaljer, diplom og pokal frem

Se videoen med de glade elever fra 6. klasse, der løber frem til medaljeoverrækelsen på Østerbro Stadion: