Pigerne vinder kredsfinalen

Pigerne på skolefodboldholdet vinder kredsfinalen efter en flot og intens indsats!

Drejebogen til kredsfinalen mellem Københavns Skole & Idrætsakademi og Nørre Fælled Skole kunne ikke være skrevet meget bedre. Det blev på alle måder en intens og spændende fight mellem to hold, der stod godt til hinanden, og det afgørende mål blev først scoret i de sidste 10 minutter af kampen.

Onsdag den 29. november 2017 kæmpede Københavns Skole & Idrætsakademi og Nørre Fælled Skole om at blive det bedste skolehold i Hovedstaden i Ekstra Bladets landsdækkende fodboldturnering. Begge skoler havde på deres vej til den afgørende dyst om København været suveræne og vundet alle deres kampe komfortabelt. Derfor var der også lagt op til en intens dyst, hvor spillerne for første gang i turneringen blev rigtigt udfordret.

Fra kampens start var det tydeligt at mærke koncentrationen, der lyste ud af spillerne.

Fem minutter efter at dommeren havde fløjtet kampen i gang, lykkedes det Mille fra Københavns Skole & Idrætsakademi at score det første mål. Cirka 12 minutter efter det første mål blev scoret kom Nørre Fælled Skole med et modsvar. En lang bold frem i banen, slået fra midterlinjen, blev opsnappet Nørre Fælleds angriber, der med et fikst træk snoede hun sig udenom Rossi på målet, og så stod det 1-1.

Cirka fem minutter efter udligningen præsenterede Nørre Fælled igen Kbh. Akademiet for den samme strategi. En lang bold frem i banen slået fra midterlinjen, blev igen effektivt opfanget af Nørre Fælleds lynhurtige angriber, der sendte bolden i netmaskerne til 1-2. Det resultat holdt dog ikke længe. Københavns Skole & Idrætsakademi havde set, hvordan Nørre Fælled havde scoret deres to mål. Med en lang bold fra egen banehalvdel blev Anna sendt af sted med to modstandere omkring sig. Hurtigt og effektivt vristede hun sig fri og med en sikker inderside sendte hun bolden i mål til 2-2, der var resultatet frem til halvleg.

Anden halvleg var næsten lige sparket i gang, da Nørre Fælled fortsatte deres strategi med lange bolde frem i banen. Bolden endte på baglinjen og efter et par gode driblinger blev den sendt på tværs i feltet, hvor den effektivt blev sparket i kassen til 2-3.

Mille i kamp om bolden

Mille i kamp om bolden

Københavns Skole & Idrætsakademi fortsatte dog med at vise karakterstyrke. Efter et hjørnespark havnede bolden hos Rebecca, der, med en flot afdribling af en Nørre Fælled-forsvar på baglinjen, sikkert sparkede bolden i mål til 3-3.

Der var der mange, der troede, at nu kunne der næsten ikke komme flere mål, men spændingskurven fortsatte med at stige. Efter en god fight på Nørre Fælleds banehalvdel blev der frispark til Københavns Skole & Idrætsakademi. Fra en afstand på 30 meter sparkede Chanice hen over målmanden og ind i de blafrende netmasker til 4-3. Super flot mål!

Nørre Fælled Skole fortsatte også med at vise karakterstyrke. På et udspark fra Københavns Skole & Idrætsakademis målmand opfangede Nørre Fælled bolden. Efter en kort kamp om den runde kugle foran Kbh. Akademiets straffesparksfelt, spillede Nørre Fælled bolden lidt bagud til en af deres dygtige spillere, der viste sit gode overblik med et velplaceret loop over Kbh. Akademiets målmand og fik scoret til 4-4. Spændingen i kampen var på det tidspunkt på sit højeste.

Efter kampen havde bølget frem og tilbage med gode muligheder til begge hold til at komme foran, blev der 8 minutter før tid hjørnespark til Kbh. Akademiet. I første omgang afværgede Nørre Fælled indlægget fra hjørneflaget og fik bolden sparket væk fra deres målfelt, men den blev opfanget af Kbh. Akademiet, der spillede bolden i siden og derefter ind over til Mille, der headede videre til Rebecca, der igen usvigeligt sikkert sparkede bolden i mål til 5-4, kampens endelig resultat.

Det var en flot indsats af begge hold. Til tilskuernes store begejstring formåede spillerne at holde dampen og spændingen oppe igennem hele kampen. Pigerne fra Københavns Skole & Idrætsakademi går nu videre til det endelige slutspil om Sjælland, og det kan måske være, at der i horisonten venter finale.

Med til historien hører, at pigerne gjorde, hvad drengene ikke formåede. Drengene tabte i oktober måned med 3-5 til Nørre Fælled Skole efter forlænget spilletid og straffespark.

Akademitræner på Københavns Skole & Idrætsakademi Henrik Jensen, der er en af de fodboldspillere i Danmark, der har vundet flest danmarksmesterskaber i fodbold, og som selv har vundet Ekstra Bladets fodboldturnering, kunne efter kampen fortælle, at pigernes fokus og koncentration hænger sammen med den træning, de får på Københavns Skole & Idrætsakademi.

Henrik Jensen:

Henrik Jensen: Vi arbejder med pigernes tekniske og fysiske sider

“Det at pigerne kunne holde fokus igennem hele kampen, handler selvfølgelig om den måde, vi træner på. Vi arbejder meget med deres tekniske og fysiske sider. Mange af de spillere, der i dag var med på skoleholdet, er jeg sikker på, at vi får at se på det danske landshold”, udtalte Henrik Jensen med et stolt smil på læben. Til spørgsmålet om hvordan Henrik tror, det vil gå i de kommende kampe i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, ville han helst ikke sige noget om.

“De hold, der spiller med nu, er alle sammen super dygtige, og pigerne på de forskellige hold, spiller alle sammen fodbold i deres fritid. Derfor er det svært at sige noget om, hvor langt man kan komme. Det er dog vigtigt at pointere, at pigerne får rigtigt meget ud af at møde hinanden, fordi niveauet på nuværende tidspunkt er så højt, som det er, og derved får de afprøvet deres fodboldevner på en god måde”, fastslog Henrik Jensen.

Efter kampen talte vi med Astrid, der er anfører på skoleholdet.

“Pyha, det var en tæt kamp”, siger hun til os med et stort smil på læben. “Jeg tror virkelig, at alle fik, hvad de kom efter – spillere som tilskuere. Det kunne vist ikke være mere spændende. Nu glæder vi os til at møde de næste hold i turneringen, og så må vi håbe, at vi på det tidspunkt er lige så skarpe, som vi var i dag”, udtalte Astrid, inden hun løb over til de andre piger på holdet for at fejre sejren.

Astrid: En tætspillet kamp

Astrid: En tætspillet kamp

 

Læs mere på Ekstra Bladet om Københavns Skole & Idrætsakademi og de andre hold i skoleturneringen:

Se målene fra kampen her: