Grøn Uge

Traditionen tro kalder Københavns Skole & Idrætsakademi den sidste uge inden sommerferien for “Grøn Uge”. Her bliver der sat ekstra meget fokus på forskellige sportslige aktiviteter end lige fodfold og tennis, som jo ellers er den dagligdags udfordring.

Mandag og tirsdag gik 8. klasse i gang med at tage Bronzemærket, som er DBU´s teknikkermærke. Det er meningen, når man har erhvervet sig Bronzemærket, at man i det kommende skoleår tager Sølv- og Guldmærket.

Bronzemærket består af en række forskellige discipliner, hvor man skal vise sine tekniske færdigheder med fødder, lår, bryst og hoved.

Bronzemærket

4.-7. klasse var mandag på arbejde i fodtennis, rugby og i en miniturnering i fodbold. Der blev vist rigtig gode takter – specielt i rugby, hvor bolden ikke helt har den form, den plejer at have.

Rugby

Tirsdag var 4.-7. klasse i Svanemøllehallen, hvor der blev spillet volleyball og basketball. Her viste eleverne, at de har flair for det med boldspil. Flot at se stor koncentration og fokus på opgaven med at forstå essensen i spillet med hænderne.

Volleyball

Basketball

Efter aktiviteterne i Svanemøllehallen gik turen tilbage til skolen, hvor der var den faglige opgave for eleverne, at de skulle fortælle “Historien om skolen”, der bl.a. skal vises til de nye elever, der skal gå på Københavns Skole & Idrætsakademi fra august. Men inden den faglige opgave var der lige et oplæg af boldjongløren Jonas Drøger til skills-konkurrencen, der blev afholdt om fredagen.

Onsdag var skolen på Østerbro Stadion, hvor der blev konkurreret i disciplinerne 100 meter, 400 meter, 5 kilometer, længdespring, højdespring, spydkast og kuglestød.

Hos eleverne blev der vist gode takter, og der er ingen tvivl om, at der er mange på skolen, som sagtens kunne begå sig i atletikverdenen.

Kuglestød

Torsdag flyttede elever og lærere skolens møbler fra Svanemøllen til skolens nye lokaler på Gartnerivej, hvor de nye og flotte lokaler blev indrettet til den store guldmedalje. Igen blev der udvist stor entusiasme, og alle viste gode evner til at organisere og ikke mindst initiativ.

Flytning

Fredagen var skoleårets sidste dag, hvor det naturligvis igen stod i sportens tegn. Der blev spillet beachvolley, strandfodbold, en almindelig fodboldturnering og tennis.

Volleyball2

Der blev også vist gode tilgange til tennis og alternative måder at få bolden over nettet. Se den lille film nedenfor.

Fredagen var også dagen, hvor det skulle afgøres, hvem der havde de bedste drible-skills, og hvem der var den bedste freestyler. Anas fra 5. klasse, der også med sine skills og driblinger kan opleves på DR Ultra, vandt konkurrencen med drible-skills. Konkurrencen var ellers tæt, specielt i forhold til eleverne i udskolingen. Dette gjaldt også konkurrencen i som skolens bedste freestyler, hvor Magnus fra 4. klasse alligevel vandt dysten i overbevisende stil.

Efter skillskonkurrencerne var det tid til, at de forskellige grupper fremlagde deres historie om skolen, der bl.a. skal vises til de nye elever, der starter den 8. august. Der blev bl.a. vist mange små og rigtig gode film om skolen, som de nye elever kan glæde sig til. Dagen for eleverne sluttede med, at man klassevis satte sig i forhaven til skolen og talte om, hvordan skoleåret var forløbet og kom med input til det kommende skoleår.

Samtale1

Samtale2

Efter at eleverne var sendt på sommerferie, havde lærerne og akademitrænerne besluttet sig for, at de skulle prøve fægtningens ædle kunst. Det kan allerede her røbes, at der er flere af skolens personaler, der er oplagte emner til kommende musketeerfilm! Under kyndig vejledning blev det til nogle spændende og sjove timer, hvor det blev besluttet, at den event skulle eleverne også prøve på et tidspunkt.

Fægtning1

Fægning2

Lærere og akademitrænere ønsker alle en rigtig god sommer!