Ishockey er på programmet

Københavns Skole & Idrætsakademi har indgået et samarbejde med Dansk Ishockey Union og KSF (Kjøbenhavns Skøjteløberforening) om at udvikle ishockeytalenter i København.

Samarbejdet har fokus på træning og skole. Antallet af træningsintervaller for den enkelte ishockeyspiller øges, og der skabes synergi mellem træningen og den daglige undervisning. Målet er at udvikle spillere, der kan begå sig på det højeste niveau i de bedste ungdomsrækker og på de forskellige ungdomslandshold. Det skal være afsættet til, at eleverne på Københavns Skole & Idrætsakademi i deres voksentilværelse kan spille med i toppen af dansk ishockey og samtidig være en del af ishockeylandsholdet.

De første elever er optaget i 7. klasse for skoleåret 2022-2023. Et nyt kuld ishockeyelever på vej til at blive optaget med henblik på skoleåret 2023-2024. Fredag den 4. november er der prøvetræning i Østerbro Skøjtehal, hvor kommende elever skal vise deres færdigheder i skøjteteknik, speed og balance, evner i stavføring og pasninger, puckkontrol og modtagninger, samarbejdsforståelse og motivationskraft m.m.

Samarbejdet er med KSF, herunder Amager Ishockey Club. Det vil derfor i første omgang være fra de to klubber, hvorfra spillerne bliver optaget. Hvis der kan ikke optages det ønskede antal elever fra de to klubber, er der mulighed for, at spillere fra andre klubber kan blive en del af træningsmiljøet på Københavns Skole & Idrætsakademi.

Hvis man ønsker at blive en del af skoletilbuddet, skal man være indstillet på øget træningsmængde og træningsintensitet i en hverdag, hvor faglighed, læring og undervisningsparathed bliver vægtet lige højt som den sportslige indsats. Man skriver sig op på skolens venteliste. Herefter bliver man inviteret til prøvetræningen i november måned.

Akademitræner Tim Frandsen forklarer øvelserne inden træningsstart

Der bliver arbejdet med skøjteteknik og puckføring

Undervejs skal vandtanken fyldes op