Lejrskole for 0.-5. klasse

[Se videoindtrykket til sidst i artiklen]

Normalt er det hele skolen, som tager på lejrskole, men på grund af corona blev det ikke tilfældet i skoleåret 2021-2022.

6.-9. klasse fik fornøjelsen med et lejrskoleophold i Alanya i Tyrkiet i marts måned, hvor skolens mindste klasser blev hjemme.

0.-5. klasse skulle naturligvis ikke snydes for at komme på en tur sammen, og derfor tog elever og lærere til Vejen i Jylland til et fantastisk sportscenter, der har meget at byde på m.h.t. fodbold og tennis – og sport i det hele taget.

Mandag den 20. juni blev der kysset og krammet farvel til mor og far under uret på Københavns Hovedbanegård, inden kolonnen af elever begav sig ned til perronen og ind i toget. Tre timer senere stod elever, lærere og akademitrænere på perronen i Vejen.

Forventningsfuld og tænksom – to elever fra 0. klasse klar til at tage på lejrskole

Alt er klart til togturen, og frilæsningsbogen er ikke glemt!

Turen fra stationen til Vejen Idrætscenter tog cirka 15 minutter, og vel ankommet på sportscentreret blev der givet de obligatoriske informationer til klasserne, inden eleverne begav sig til deres værelser eller hytter, som de skulle bo i de næste fire dage.

Der blev hurtigt pakket ud, og så gjaldt det om at komme på banerne, hvor der blev trænet fodbold og tennis. Efter træningen var det tid til bad, aftensmad og hygge, inden der skulle soves.

Hver dag blev der trænet formiddag og eftermiddag med undtagelse af onsdag eftermiddag, hvor pigerne og drengene fra 3.-5. klasse spillede kamp mod de lokale fodboldhold. Den obligatoriske halve times læsning blev det naturligvis også til hver dag.

Der blev trænet fodbold hver dag på lejrturen…

…Og det gjaldt også for tenniseleverne

Det blev til god træning og godt kammeratskab…

…For fodbold og for tennis

Imellem træninger var der aktiviteter, hvor der blev spillet stik- eller fodbold i hallerne, hoppet på trampoliner i springgraven eller sprunget fra vipper, klatret på klatrevæg eller spillet bold i svømmehallen.

 

Der blev hoppet rigtig meget og nogle gange meget højt på trampolinerne

Se Agnete fra 5. klasse lave flikflak:

Kaya fra 3. klasse var den første, der nåede toppen af klatrevæggen i svømmehallen

Der blev eksperimenteret med akrobatikken i svømmehallen

Der blev også tid til saunagus. Her er akademitræner Ibrahim, der svinger håndklædet

I hallerne på Vejen Idrætscenter blev der spillet forskellige boldspil. Her er det 0.-2. klasse, der er i gang med stikbold

 

Om onsdagen var der kampe for pigerne og drengene mod de lokale klubber

Her er det Zakaria fra 5. klasse, der skyder på mål

Selvom pigerne fra Københavns Skole & Idrætsakademi vandt deres kamp, blev der sagt pænt tak dysten bagefter. Her er det begge hold sammen

Drengene fra Kbh. Akademiet sagde også pænt tak efter kampen, som de også vandt. Her er det begge hold samlet til fotografering

5. klasse havde på forhånd planlagt forskellige aktiviteter til de andre elever, der blev kastet ud i patang, orienteringsløb med forskellige opgaver, forskellige bevægelsesdiscipliner og meget mere – til stor morskab, smil, og hygge.

5. klasse arrangerede patang, orienteringsquiz , bevægelseslege og meget mere. Her man meget koncentreret i gang med patang

Igennem opholdet på lejrturen blev sammenholdet og de sociale bånd eleverne imellem styrket, og det var glade børn, der om torsdagen den 23. juni kørte fra Vejen Station og til Københavns Hovedbanegård, hvor længselsfulde forældre stod og ventede under uret. Her sagde glade elever, lærere, akademitrænere og forældre farvel til hinanden, inden man endelig gik på sommerferie.

Afsted fra Vejen Station

Se videoindtrykket fra lejrskolen: