Lucia

Traditionen tro var det 8. klasserne, der gik Luciaoptog fredag den 13. december. I gangarealerne på Københavns Skole & Idrætsakademi blev lyset båret frem af eleverne i deres hvide dress, mens de sang Santa Lucia Sangen. Specielt eleverne i indskolingen så benovet til, da den syngende, hvide kolonne defilerede forbi, og flere af børnene, der stod og så på, sang med på stroferne.

Vicki Gøtke, der er klasselærer i 8. klasse, kunne efter Luciaoptoget med et smil på læben fortælle, at eleverne igen i år gjorde det godt. Vicki pointerede, at traditioner er vigtige, fordi det skaber sammenhængskraft, og specielt traditionerne omkring jul får eleverne til at glæde sig.

Vicki Gøtke fortalt videre, at det er en tradition på skolen, at den sidste uge inden juleferien brydes undervisningen op, og eleverne arbejder med andre undervisningsformer end det, som almindeligvis sker i hverdagen.

En af traditionerne er den sidste skoledag inden jul, hvor hele skolen tager hele i kirke, hvor der bliver sunget, og hvor juleevangeliet høres. Her optræder og synger eleverne for hinanden.

Se Luciaoptoget her: