Pigerne kom i finalen – og vejen dertil

Det første år pigerne på Københavns Skole & Idrætsakademi deltog i Ekstra Bladets fodboldturnering, gik det over alt forventning. Det blev til mange flotte fodboldkampe, hvor pigerne viste, hvor dygtige de er, der lover godt for dansk kvindefodbold i fremtiden.

Onsdag den 11. april og torsdag den 19. april spillede skoleholdet i fodbold for piger kamp mod henholdsvis kvart- og semifinale mod Lille Næstved Skole og Frederiksborg Byskole.

Kampen mod Lille Næsteved Skole blev en gyser, hvor Kbh. Akademiets piger først til allersidst trak det længste strå. Som sædvanligt dirigerede Henrik Jensen tropperne fra sidelinjen med sit sædvanlige gode og rolige overblik, der til sidst betød 3-2 i Kbh. Akademiets favør.

Kampen startede med, at Kbh. Akademiets piger kom bagud 1-0, men fik reduceret til 1-1 for derefter at bringe sig foran med 2-1. Det resultat holdt ikke kampen ud. Lille Næstved Skole fik reduceret til 2-2, og så stod kampen igen åben. Det var først i de dødende minutter, at kampen endelige fik sin forløsning, da Frida, med et langskud fra ca. 25 meter fra mål, sendte bolden ind bag målmanden i de blafrende netmasker.

Efter kampen fortalte Henrik Jensen: “Vi spillede ikke helt op til vanlig standard, men vi kæmpede – også selvom vi kom bagud med 1-0. Det siger noget om skoleholdets moral, at de kan trække det længste strå på en dag, hvor ikke alt går, som præsten prædiker”. Henrik Jensen kunne også fastslå, at såfremt skoleholdet skulle vinde den næste kamp, skulle der kæmpes endnu mere, end der blev gjort mod Næstved – og spillet skulle op på et lagt op på et højere niveau.

Kampen mod Frederiksborg Byskole var på papiret den sværeste kamp. Koncentrationen hos Kbh. Akademiets piger fra kampens start var da også stor. Afleveringerne var præcise, og der blev kæmpet om hver eneste bold. Der gik heller ikke lang tid, før Kbh. Akademiet var foran med et mål, og så gik det stærkt. I halvlegen stod det 3-0, og da kampen sluttede var resultatet 6-0 til Københavns Skole & Idrætsakademi. Dermed var vejen banet til den store finale på Odense Stadion.

I finalen mødte Kbh. Akademiet Brændkjærskolen fra Kolding. Kampens kulisser var en finalekamp værdig. Over tusinde tilskuere på lægderne skabte den helt rigtige lydkulisse med fejende tilråb til de hold, de støttede.

Spændte piger på vej ind på Odense Stadion

Spændte piger på vej ind på Odense Stadion

Mille viste god boldbehandling

Mille viste god boldbehandling

Der var fuld fart på Anna

Der var fuld fart på Anna

Det var dog klasseforskel på de to hold. For første gang i Ekstra Bladets skolefodboldturnering tabte Kbh. Akademiet – og stort! Brændkjærskolen var fysisk stærkere og hurtigere på bolden. Fra kampens start satte de Kbh. Akademiets piger under pres, og de havde læst så på lektien: De vidste hvilke centrale spillere på Kbh. Akademiets hold, der skulle holdes godt øje med.

Kampen endte fuldt fortjent 7-1 til Brændkjærskolen. Efter kampen var pigerne fra København slukøret, men trods det store nederlag kæmpede de alligevel til dommerens slutføjt.

Efter kampen fik pigerne sølvmedaljerne om halsen

Efter kampen talte vi med Henrik Jensen: “Henrik, det var pigernes første nederlag, var der noget under vejs, vi kunne have gjort bedre?”

“Teknisk mener jeg, at vi nogenlunde kunne spille lige op med Brændkjærskolen, men de var klar fysisk stærkere og hurtigere på stort set alle pladser. Vi må konstatere, at der er forskel på at stille op med spillere fra 6. og 7. klasse i forhold til et dygtigt spillende modstanderhold, der har overvægt af spillere fra 9. og 10. klasse. Det skal dog ikke underkende deres sejr. De var som sagt dygtige, og nogle af deres spillere vil vi også se i fremtiden i dansk kvindefodbold. Et stort tillykke til dem!”

Henrik Jensen: Brændekjærskolen var en dygtig modstander

Henrik Jensen: Brændekjærskolen var en dygtig modstander

På vej ud af banen kunne Henrik Jensen fortælle, at Kbh. Akademiets piger naturligvis skulle fejre den flotte sølvmedalje, bl.a. skulle holdet samme aften spise middag i Tivoli og prøve forlystelserne.

Efter kampen talte vi også med Astrid, der er anfører på skoleholdet. Til spørgsmålet om, hvordan det var at komme så langt og så tabe finalen, svarede Astrid: “Det var lidt af en mavepuster, og vi er naturligvis skuffede her og nu, men det har været super dejligt at være med. Der er mange ting, vi kan tage med fra kampen i dag, som kan lære os noget. Ser vi tilbage på turneringen, har det bare været super positivt, og det har været med til at skabe et godt sammenhold mellem pigerne på skolen.”

To glade piger efter kampen: Chatrine og Astrid

På vej ud af banen blev holdet tiljublet af eleverne fra Københavns Skole & Idrætsakademi, der trods alt syntes, at det sjov og spændende dag.