Malaga – lejrskolen 2018

Den årlige lejrtur i uge 9 for hele skolen gik denne gang til Spanien, hvor alle de sædvanlige ingredienser var i spil: Det sociale samvær og det gode kammeratskab, faglighed, træning og kampe.

Det var første gang, at 0.-2. klasse var med på turen til udlandet. Lad det være sagt med det samme; det klarede de super flot! Ingen hjemve eller nervøsitet, fx for at flyve, og i Malaga gik de til udfordringerne med krum hals sammen med resten af eleverne. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at skolens små poder medvirkede til at gøre lejropholdet ekstra hyggeligt med deres sociale engegement, deres ligefremhed og lyst til at være en vigtig del af fællesskabet.

Man kunne godt blive lidt træt på flyvetren

Man kunne godt blive lidt træt på flyvetren

I Malaga havde rejsearrangøren booket skolen ind på et firestjernet hotel, hvor man boede tre elever på hvert værelse. Til hotellet hørte der en swimmingpool, der (desværre) ikke var opvarmet, men det blev negligeret af de fleste elever, der med stor entusiasme kastede sig i det, man må betragte som rimeligt koldt vand.

Der blev trænet to gange om dagen. Med 150 elever var det desværre ikke muligt at træne et sted. Dem der skulle spille fodbold, blev klassevis kørt til træningsbaner, der var placeret forskellige steder i Malagas smukke bjerglandskab.

Træningsbanerne var tip-top kunststofbaner. I Malaga er man åbenbart kommet til den erkendelse, som også gør sig gældende i den københavnske hovedstad: kunststofbaner er nemmere at vedligeholde og giver igennem hele året en bedre kvalitet for idrætsudøveren, og så spiller besparelsen på vand sikkert også ind ved at have kunststofbaner frem for græsbaner.

Der blev arbejdet koncentreret i træningssekvenserne

Der blev arbejdet koncentreret i træningssekvenserne

Der var god gang i tennistræningen

Der var god gang i tennistræningen

Eleverne, der skulle spille tennis, havde en bestemt base, hvor man trænede hver dag med undtagelse af onsdagen, hvor man skulle spille kamp mod spanske udfordringer. Tennistræningen blev styret af Nils Trier, der med sin sædvanelige ro og kølige overblik igen fik udfordret skolens ketsjersvingende elever.

Tennistræner Nils Trier styrede træningen med sit rolige overblik

Om onsdagen blev eleverne også udfordret af dygtige spanske modstandere, hvor det blev til rigtig mange gode kampe, inden regnen desværre satte sit præg på aktiviteterne, og de sidste kampe måtte aflyses. Det tog alle dog med sindsro. På det tidspunkt havde man allerede trænet og spillet kampe i et stort omfang, at det var godt at få pustet lidt ud. – Og i Spanien er det begrænset med indendørs tennishaller; her foregår alt stort set udenfor i forhold til vejr og vind. Det meste af tiden i Malaga, bruges tiden udendørs med fornuftige temperaturer hele året rundt og masser af solskin.

Der var god stemning, inden skulle spilles mellem Danmark og Spanien