Yoga på Københavns Skole & Idrætsakademi med Stine Sandø

En vigtig hjørnesten i akademitræningen er yogaundervisningen. Yoga giver eleverne mulighed for at få bearbejdet den store mængde træning, bl.a. ved af- og udspændning, meditation og afslapning af kroppen.

Stine Sandø er primus motor i yogaundervisningen på Københavns Skole & Idrætsakademi. Hun har dyrket yoga siden hun var 18 år, hvor hun blev inspireret af en rejse til Indien, men blev først yogalærer nogle år efter besøget i Østen. Hendes forhold til yogaen er indtryk hentet fra mange steder i verden, men primært er det den traditionelle Hatha yoga, hun bruger i undervisningen, hvor der også indgår meditation.

Stine Sandø fortæller, at det er vigtigt med ud- og afspænding af kroppen, men det har også en stor betydning, at eleverne kan finde roen i dem selv og fokusere på det væsentlige.

Det har været en kald for Stine Sandø blive yogalærer, og det har for hende været spændende at arbejde med børn og unge. Ud over yoga har hun også uddannet sig inden for kost og ernæring. På den måde får hun en mere holistisk tilgang i arbejdet med eleverne, hvor sund livsstil er vigtige nøgleord.

For Stine er det dejligt at se, hvor åbne eleverne er over for yoga, og nogle af gevinsterne for børnene er disciplinen og koncentrationen, som de opnår ved at kunne stå i længere tid i yogastillingerne, men også roen, det giver at dyrke yoga, kan trækkes med ind i den daglige undervisning og i akademitræningen.

Stine Sandø pointerer,  at Mindfulness er en anden gevinst, der opstår ved yogaen på skolen, hvor man bliver mere opmærksom på sig selv og andre, og som bl.a. også har en stor betydning for søvnen og koncentrationen.

Yoga3