Indskoling
Leg, bevægelse, motorik og høj faglighed
I barnets første skoleår skabes en væsentlig del af det grundlag, der har betydning for det senere læringsoptag, og hvordan barnet udfolder sin motorik og sit bevægelsesmønster. Derfor har Akademiet fokus på tryghed, omsorg og nærhed som den ramme om undervisningen, der understøtter barnets afsæt til læring, fysisk udfoldelse og trivsel.
Det er igennem den positive trivsel, at de sociale, fysiske og kognitive behov stimuleres, og det er med til at give barnet afsæt til udforskning og læring. Undervisningen skal give mening, retning og (identitets)dannelse.
Igennem en såvel individuel tilgang som en tilgang, hvor barnet indgår i grupper eller i et klassefællesskab, arbejdes der med at udvikle barnets kompetencer, hvor faglighed sammen med leg, motorik og bevægelse vægtes højt. Faglighed og en stærk motorik skal på de senere klassetrin være med til at sikre den udvikling, skolen ønsker for sine elever, hvor man senere i elevens liv opnår den ønskede uddannelse, og hvor eleven når en række mål i sportens verden.
Der fokuseres på, at læringsmiljøet er udviklende og skaber lysten til at lære, lysten til at dygtiggøre sine færdigheder – og lysten til kreativitet og innovation. Læringsmiljøet har en ramme, der skal facilitere, at eleven får udbytte af undervisningen, herunder skaber mening og udvikling såvel fagligt og socialt som sportsligt. Læringsmiljøet bidrager til, at undervisning og læring foregår med præmisser, at de giver bedst mulige betingelser for den fysiske, æstetiske og kognitive ramme.
På Akademiet har man flere idrætstimer om ugen, end man generelt vil have i forhold til andre skoler.
I idrætstimerne er der fokus på det alsidige og legende – det motorikske og bevægende, som skal motivere og udvikle barnets lyst til fysisk udfoldelse og samtidig udvikle dennes motoriske evner og kompetencer.
Legen og opfattelsen af idræt lægges i de tidlige barneår, som er grundlaget for den senere sportslige udfoldelse i ungdomsårene og voksenlivet.
Idrætten er lagt an på alsidighed frem til 4. klasse. Fra 4. klasse skal man vælge, om man vil dygtiggøre sig i fodbold eller tennis.
I hele skoleforløbet er der fokus på læsning. Det er i indskoling, at barnet grundlægger den primære læsning og skoletræning. Det er ligeledes vigtigt, at læse- og lektietræningen foregår hjemme i minimum 20 minutter hver dag. Det har en væsentlig betydning, at forældre, sammen med skolen, skaber en daglige rytme omkring skolearbejdet, og herigennem støtter, opmuntrer og skaber den positive tilgang til læse-, lektie- og skoleoplevelsen.
På Københavns Skole & Idrætsakademi samarbejdes der om at udvikle det enkelte barn og for at sikre en optimal trivsel. Derfor er dialog og information centralt, som hovedsageligt vil gå igennem forældreintra – hvor det forventes, at forældre holder sig løbende orienteret – ved forældremøder, skolehjemsamtaler, sociale arrangementer og individuelle samtaler.
Børn skal have den bedst mulige start på deres skoleliv. Følgende forudsætninger er vigtige for at sikre at den enkelte får det optimale ud af sin skolegang:
Københavns Skole & Idrætsakademi samarbejder med fritidshjemmet Pomfritten, hvor fritidshjemseleverne bliver fulgt til efter skoletid. Fritidshjemmet ligger et par hundrede meter fra skolen.
Eleverne og deres forældre, der går på Pomfritten, er utrolig glade for fritidshjemmet. På vedlagte link kan man få mere information:
Pomfritten
Rymarksvej 121
2900 Hellerup
Tlf.: 21 56 94 25
Åbningstid i skolens dagligdag:
Kl.13.30-18.00
Åbningstid udenfor skolens dagligdag:
Kl. 6.15-18.00
Når børnene er hentet fra skolen starter Pomfritten dagens pædagogiske aktiviteter. Dette informerer fritidshjemmet løbende om på kbhbarn.kk.dk
Kl. 14:30 serveres der et let mellemmåltid, hvorefter dagens aktiviteter genoptages.
Hyppigt benyttede aktiviteter:
Man skal kontakte Københavns Kommunes pladsanvisning for at indmelde sit barn på fritidshjemmet, eventuelt ved at bruge nedenstående link. Når man kontakter pladsanvisningen, skal man fortælle, at man ønsker plads i Pomfritten, der hører under Fritidsinstitutionen Lundehus:
Pladsanvisningen
Frederiksborggade 15, 3. sal
1360 København
Tlf.: 70 25 06 60
Åbningstider på pladsanvisningen:
Mandag 09:00 – 13:00
Tirsdag 09:00 – 13:00
Onsdag 09:00 – 13:00
Torsdag 13:00 – 18:00
Fredag 09:00 – 13:00